19 éves kor felett

Habár sok külföldi országban 21 év a felnőtt korba lépés hivatalos korhatára, a CISV programjain a 19 év felettiekre felelősségteljes szerep hárul. A résztvevő végezhet önkéntes munkát, vagy vezethet tábort, illetve a szervezésben is várnak rá aktív szerepek.

Olvassa el a programokat:

International People’s Project (IPP)

Az IPP (International People’s Project) egy tábor jellegű program, ami kifejezetten felnőtteknek (19-99 éveseknek) szól. Az IPP két összetevője a résztvevők és egy általában karitatív jellegű intézmény. A résztvevők ezen intézmény mindennapi életét ismerik meg, munkáját segítik. Az eddig megrendezett IPP-kben a résztevők többek között foglalkoztak menekültekkel, renováltak öregek otthonát, iskolát építettek egy közép-amerikai indián törzs számára, segítették egy történeti múzeum munkáját, de az IPP jellegét minden esetben a partnerintézmény profilja határozza meg.

A munka mellett a résztvevők gyakran vesznek részt a partner intézmény által tartott előadásokon, ahol a saját országuk helyzetét is megismertethetik másokkal. A táborban körülbelül 25-en vesznek részt, beleértve a fogadó személyzetet is, és 21 napig tart.

Több információt itt kérdezhet meg: ipp [at] hu.cisv.org

Vezető (Leader)

A CISV Magyarország évente körülbelül 5-10 meghívást kap különböző nemzetközi táborokba, csereprogramokra. A résztvevő delegációk vezetői olyan (jogi szempontból) felnőttek, akik egy kétfordulós vezetőképzési programon vesznek részt,  mielőtt a delegáció rájuk lenne bízva. Ha érzel magadban affinitást arra, hogy 4-10 gyermek vezetőjeként belevágjál a nagyvilágba, nyáron el tudsz szabadulni egy hónapra a munkahelyedről, elfoglaltságaidtól, nyitott és barátságos személyiség vagy, és elmúltál 21 éves, akkor te is lehetsz vezetője egy gyermekcsoportnak!

Ha esetleg az életkorral lenne probléma, mert még nem vagy 21 éves, de szeretnél vezető lenni, akkor ez sem akadály.  Az Interchange programoknak  a Junior vezetője már egy 18-19 éves korban is lehetsz.

Több információt itt kérdezhet meg: leadership [at] hu.cisv.org

STAFF (Táborvezető)

A CISV nemzetközi és hazai táborainak elengedhetetlen szereplői a Staffok. Ők azok, akik a tábor működéséhez szükséges technikai feltételeket biztosítják, kapcsolatot tartanak a tábor és a külvilág között, és a vezetők/résztvevők ügyes bajos dolgaival foglalkoznak. Felelősségteljes, de igen szórakoztató feladat.

Több információt itt kérdezhet meg: leadership [at] hu.cisv.org

 

Csatlakozz a CISV-hez

Legyél Te is CISV tag
Szerezz barátokat a
világ minden tájáról!

Csatlakozz a JB-hez!

Légy Te is szervező!
A Junior Branch tagok maguk
szervezik a programokat.

Jelentkezz Leadernek!

Szeretnél Te is vezető lenni?
Tudj meg mindent a jelentkezésről itt.

Legyél Te is Támogatónk!

Te is szívesen állsz egy jó ügy mellé?
Akkor keress minket a cisvhungary [at] gmail.com email címen!