Magunkról

Elképzelhető egy világ, ahol együttműködés és megértés van? Mindannyiunk álma, hogy a gyermekek egy jobb világban élhetnek a jövőben. Mit kell ezért tennünk?

A CISV egy olyan nemzetközi szervezet, amelynek magyarországi partner szervezete a CISV, CISV Magyarország Gyermek Alapítvány. Alapítványunk célja, hogy a programjainkon keresztül a résztvevők megtanulják tisztelni a kulturális különbségeket és megismertessék sajátjukat. Szeretnénk elérni, hogy tagjaink felnőve nyitottak legyenek, közösségben gondolkodó, felelős felnőttekké váljanak.

Gondolkodjunk el, hogy hogyan tudjuk gyermekeinket felkészíteni a globális kihívásokra!

A CISV programjain keresztül nemzetközi barátságok születnek, miközben az angol nyelv aktív használata a nyelvtudást is elmélyíti, mi több, személyessé teszi. A CISV önállóságra nevel, építi a vezetői képességeket, fejleszti a kommunikációs képességet, csapatmunkát, célorientált gondolkodást és felelősségvállalást.. További fontos céljaink a más kultúrákkal szembeni előítéletek, sztereotípiák megszüntetése és az erőszakmentes kommunikáció fejlesztése.

CISV International

A CISV International egy független, politikamentes, önkéntes nemzetközi szervezet, melynek célja egy egyenlőbb és kiegyensúlyozott jövő kialakítása és a kultúrák közti barátságok megteremtése. A szervezetet 1951-ban alapította Dr. Doris Allen. Az amerikai pszichológusnő hitte, hogy a jobb világ megteremtéséhez vezető út a gyermekkorban kezdődik, ezért az arra való iránymutatást már akkor meg kell kezdeni.
Ma a szervezetnek 69 tagországa van, évente több ezer fiatal és gyermek számára kínál egyedülálló tapasztalatokat, élményeket. Programjain keresztül a résztvevők megtanulják tisztelni a kulturális különbségeket, és ezzel olyan értékeket tesznek magukévá, amik egy kiegyensúlyozott társadalom világpolgáraivá teszik őket. A szervezetnek tagja lehet bárki vallási, politikai, szociális hovatartozására való tekintet nélkül.
Magyarország 1989 óta tagja a szervezetnek, azóta több száz gyermek és felnőtt vett részt programjainkon. Az elmúlt 29 év alatt több, mint 1800 magyar résztvevő láthatta a világot a CISV segítségével, tapasztalt vezetők kíséretében. Szeretnénk ha még több család ismerné meg rajtunk keresztül a világot, és a világ rajtuk keresztül minket!

A CISV céljai

  • A világ kultúráinak megismertetése
  • Kommunikációs készségek fejlesztése
  • Hozzájárulás a személyes fejlődéshez
  • A más kultúrákkal szembeni előítéletek, sztereotípiák megszűntetése
  • Toleranciára való nevelés
  • Más származású, rasszú és hitvilágú emberek megismerése, és barátokká fogadása
  • A nyelvi/kultúrális határok lebontása
  • Bátorítás az erőszakmentes megoldások kidolgozására

A CISV története – dióhéjban

Miért háborúznak az emberek, ha azzal csak mindent tönkretesznek? Semmi értelme nincsen, hiszen ettől mindenki csak szenved… És lehet egyáltalán a békéért háborúkkal harcolni?

Dr. Doris Allen amerikai pszichológusnőt fia ilyen kérdései ösztönözték gondolkodásra. A második világháborút követő zavaros időkben felismerte, hogy eljött az idő, hogy a gyerekeinket egy más tudatban neveljük fel.
"De igen. Van valami, amit tehetünk. A különböző nemzetek gyerekeit még a kamaszkor előtt összehozhatjuk, és barátságokat szőhetünk közöttük, mielőtt az előítéletek kialakulnának bennük. Egy táborban együtt élhetnének és barátságokat köthetnének."  Így szólalt fel Doris Allen az Amerikai Pszichológusok Konferenciáján, és az ezt követő események a CISV - Childrens' International Summer Villages megalapításához vezettek, egy szervezethez, amely független mindenfajta politikai, faji, és vallási kötöttségektől.

Öt évbe tellett amíg az álomból valóság lett. 1951 nyarán Cincinattiben rendezték az első ilyen tábort 11 éves gyermekek számára. A tábornak 12 ország volt a részvevője. Innentől Kezdve Doris Allen ötlete elterjedt a világban, és mára egy olyan szervezetet hozott létre, aminek világszerte több, mint 50000 tagja, 219 helyi szervezete van, és évente 10000 ember vesz részt a különböző programjain.

Aktuális programjainkat olvasd el itt.

Csatlakozz a CISV-hez

Legyél Te is CISV tag
Szerezz barátokat a
világ minden tájáról!

Csatlakozz a JB-hez!

Légy Te is szervező!
A Junior Branch tagok maguk
szervezik a programokat.

Jelentkezz Leadernek!

Szeretnél Te is vezető lenni?
Tudj meg mindent a jelentkezésről itt.

Legyél Te is Támogatónk!

Te is szívesen állsz egy jó ügy mellé?
Akkor keress minket a cisvhungary [at] gmail.com email címen!